Overslaan naar hoofdinhoud

ESET Endpoint Encryption + Windows 10 versie 1903 - Nieuws / Releases - ESET Tech Center

Jul 10 2019

ESET Endpoint Encryption + Windows 10 versie 1903

Lijst van auteurs

Hierbij informeren we u dat het conflict tussen ESET Endpoint Encryption (EEE) en de installatie van Windows 10 versie 1903 is opgelost.


De oplossing – een nieuwe update voor ESET Endpoint Encryption – volgt op de “block” die Microsoft op 1 juli introduceerde om verdere impact voor EEE-gebruikers te beperken.


BELANGRIJKE MEDEDELING:

Updaten naar Windows 10 1903 veroorzaakt een probleem

*DE EEE FDE-DRIVER WORDT GEDELETET NA DE 1903-UPGRADE DOOR EEN GEÜPDATETE WINDOWS ACHTERGRONDTAAK – TENZIJ EEE WORDT GEÜPGRADED NAAR VERSIE 5.0.3.

NADAT WINDOWS DE EEE FDE-DRIVER DELETET, BLIJFT HET SYSTEEM NORMAAL FUNCTIONEREN TOT HET WORDT AFGESLOTEN, WAARNA HET NIET LANGER IN STAAT IS OM OP TE STARTEN ZONDER HERSTELPROCES.

UPGRADEN NAAR EEE VERSIE 5.0.3 VOORKOMT DIT


EEE-gebruikers vallen in verschillende categorieën. Met betrekking tot de nieuwe EEE-upgrade kan één van vier mogelijke scenario’s van toepassing zijn:

  1. Gebruikers die hebben geüpgraded naar versie 1903 en problemen ondervinden – >0,5% van de gebruikers, die hulp nodig hebben gehad met herstellen
  2. Gebruikers die hebben geüpgraded naar versie 1903 maar nog geen problemen ondervinden
  3. Gebruikers die de upgrade naar versie 1903 hebben uitgesteld of op het punt staan deze uit te voeren
  4. Gebruikers in Managed-omgevingen, waar Windows 10 feature-updates offline worden uitgevoerd
     
     
  5. Voor gebruikers die problemen hebben ondervonden, met systemen die niet opgestart kunnen worden, kan de gedeletete driver opnieuw worden geïnstalleerd vanuit de Windows 10 herstelomgeving door deze instructies te volgen: https://techcenter.eset.nl/kb/articles/windows-1903-bsod-shows-inaccessible-boot-device


  1. Gebruikers die hebben geüpgraded naar 1903 voordat de nieuwe “Block” werd geïmplementeerd en hun EEE nog niet hebben geüpdatet, maar waarvan het systeem nog wel functioneert, ZIJN KWETSBAAR. Windows 10 zal op een bepaald moment de EEE-driver deleten, omdat Windows 10 een taakplanner gebruikt om opschoningstaken uit te voeren, waarbij de EEE-driver onbedoeld wordt verwijderd.
     UPDATE EEE NAAR VERSIE 5.0.3. OM TE VOORKOMEN DAT WINDOWS 10, VERSIE 1903 DE EEE-DRIVER VERWIJDERD. Volg de instructies hier.


  1. GEBRUIKERS DIE DE UPGRADE NAAR VERSIE 1903 HEBBEN UITGESTELD zullen een Windows-notificatie ontvangen dat de update is geblokkeerd door Microsoft TOT EEN GEÜPDATETE VERSIE VAN EEE IS GEÏNSTALLEERD. Update EEE naar versie 5.0.3. voordat Windows wordt geüpgraded naar versie 1903. De Windows-notificatie bevat een link met verdere instructies; u kunt de geüpdatete versie ook hier vinden.


  1. In managed-OMGEVINGEN, waar windows 1o feauture-updates offline worden uitgevoerd, zal de hierboven besproken nieuwe “block” niet zichtbaar zijn. 

UPDATES MOETEN HIEROM IN DEZE VOLGORDE WORDEN UITGEVOERD: 

Update EEE naar versie 5.0.3. voordat windows wordt geüpdatet naar versie 1903. Als systemen al zijn geüpdatet naar versie 1903 zijn deze systemen kwetsbaar voor het conflict. DE OPLOSSING hiervoor is EEE te upgraden naar versie 5.0.3. die hier gevonden kan worden.


Voor aanvullende informatie en inhoudelijke vragen over deze fix vragen wij u contact op te nemen met ESET Business Support via https://techcenter.eset.nl/new-ticket, of bel 0184 - 64 77 45 voor overleg met onze ESET Support Engineers.

Reactie toevoegen

Log in of registreer om een reactie te plaatsen.

Heeft u een wachtwoordherinnering nodig?