Overslaan naar hoofdinhoud

Upgrade nodig vanwege vervanging van ondertekeningscertificaten - Nieuws / Customer Advisories - ESET Tech Center

Nov 28 2019

Upgrade nodig vanwege vervanging van ondertekeningscertificaten

Lijst van auteurs

ESET Customer Advisory 2019-0008
 Urgentie: Hoog

Samenvatting
Recentelijk zijn ESETs SHA1 en SHA256 ondertekeningscertificaten verlopen. Om updates te kunnen blijven ontvangen, moeten gebruikers op oudere softwareversies van ESET-producten upgraden naar een versie die een certificaatwissel ondersteunen.

Ben je MSPer?
Als je jouw klanten beheerd vanuit ESMC dan kun je het beste filteren op product ESET Endpoint Antivirus en/of Endpoint Security met versienummer 6.6.0.0 – 6.6.2063.x. Deze systemen dienen te worden voorzien van de laatst beschikbare versie van de software.

Details
Omdat ESETs SHA1 en SHA256 ondertekeningscertificaten beiden recentelijk zijn verlopen, heeft ESET vervangende certificaten verworven om binaire bestanden van zijn Windows-producten te ondertekenen. Sommige versies van ESET-producten die voor oktober 2017 zijn uitgebracht hebben echter geen mechanisme om een certificaatwissel mogelijk te maken. Gebruikers van deze producten zullen daarom een upgrade moeten uitvoeren naar een latere softwareversie die certificaatwisseling wel ondersteunt. Bekijk verderop in dit artikel een lijst van betrokken producten en versienummers.

Het laatste certificaat verliep op 20 juli 2019. Omdat ESET begrijpt dat veel klanten hun upgrades inplannen en niet voor die datum konden uitvoeren, was er een bijgewerkte versie van het module-updatesysteem beschikbaar die is ondertekend door zowel het oude als het nieuwe certificaat. Met deze tijdelijke oplossing bleven geïnstalleerde ESET-producten updates ontvangen, zelfs als hun versie geen ondersteuning bood voor een certificaatwissel.

Per 27 januari 2020 is dit bijgewerkte module-updatesysteem niet meer effectief. Om na deze datum updates te kunnen blijven ontvangen voor de betrokken producten, moeten gebruikers van de hieronder gespecificeerde versies de aanbevolen upgrade gaan doorvoeren. Betrokken productversies waarschuwen gebruikers hier sinds het verlopen van de certificaten over met een melding in het product en een melding voor beheerders in ESET Remote Administrator / ESET Security Management Center. Als de security-oplossingen niet geüpgraded worden, kan het werkstation na 27 januari geen updates meer ontvangen en installeren. Hierdoor zijn gebruikers van deze productversies niet meer optimaal beveiligd.

N.B.: ESET raadt altijd aan te upgraden naar de nieuwste beschikbare versie van een product. Voor de zakelijke oplossingen is dat versie 7.2.
 
 Betrokken producten

Business:

  •  ESET Endpoint Security, ESET Endpoint Antivirus
    • 6.6.0.0 – 6.6.2063.x

Thuisgebruik:

  • ESET NOD32 Antivirus, Internet Security, Smart Security, Smart Security Premium 
    • 10.0.0.x – 10.0.398.x
    • 10.1.0.x – 10.1.234.x
    • 11.0.0.x – 11.0.143.x

Resources
Ik beheer mijn ESET endpointproducten op afstand via ESET Remote Administrator of ESET Security Management Center

Ik heb ESET Endpoint Security versie 6.6 of lager
Ik heb ESET Endpoint Antivirus versie 6.6 of lager

Ik heb ESET Endpoint Security versie 7.x
Ik heb ESET Endpoint Antivirus versie 7.x


 Support
Kun je ondersteuning gebruiken bij het upgraden van jouw klantomgevingen om dit probleem te verhelpen? Lees hier hoe onze technische experts jou kunnen ondersteunen met de nieuwe ESET Remote Upgrade Service.

Als je vragen hebt over deze upgrade, neem dan contact met ons op via het ESET Security Forum of via ons lokale ESET Supportteam.

Reactie toevoegen

Log in of registreer om een reactie te plaatsen.

Heeft u een wachtwoordherinnering nodig?